0

Характеристика и технологии

Етикетът “German Engineering & Design“ е признат в световен мащаб, като най висок стандарт за технология и дизайн. Като немска компания, Ledlenser работи по тези високи стандарти за качество, доказано от над 100 патента за индустриална собственост. От иновативни лещи и усъвършенствани светлинни функции до ориентирани към бъдещето захранвания – ние работим неуморно, за да разширим допълнително нашето технологично предимство и обещание за качество.

 • Advanced Focus System -  Ledlenser комбинира лещите на Галилей и рефлекторите на Нютонон по нов и иновативен начин. Резултатът: нашата патентована усъвършенствана система за фокусиране (AFS), която позволява безпроблемен преход от хомогенни къси светлини към рязко фокусирани дълги светлини.
 • Battery Indicator /Индикатора за батерията/  - благодарение на индикатора за батерията винаги знаете колко енергия ви остава. Той информира с един или повече малки светодиоди за оставащия капацитет на батерията.
 • Chemical resistant /Химическа устойчивост/ - продуктите на Ledlenser с тази функция са особено устойчиви на често срещани химически въздействия, като масло, дизел, спирачна течност или разтворители. Това ги прави идеални за използване в индустрията, където не може да се правят компромиси по отношение на здравината.
 • Cooling Technology /Охлаждащата система/ - гарантира, че главата на челника или фенера остава хладна, дори когато те са включени на максимална мощност на светене. Системата намалява топлината на светодиодите до оптимално ниво чрез интелигентно използване на охлаждащи елементи. Тази технология се използва и за охлаждане на компютърни чипове и осигурява високоефективно използване на енергията, повишава осветителната мощност и прави особено дълготрайни светодиодите.
 • Dual Power Source /Двоен източник на захранване/ – много от моделите могат да използват акумулаторна батерия Ledlenser или батерия за еднократна употреба, тъй като устройството разпознава източника на енергия. Това е изключително практично за дълги пътувания без захранваща точка.
 • Constant Light /Постоянна светлина/ - означава, че светлината ще поддържа по-постоянно ниво на яркост. Светлината няма да отслабва постепенно, заради намаленото захранване от батерията. След като зарядът на батерията спадне, устройството излъчва предупредителен сигнал.
 • Dimmable /Регулиране на излъчваната светлина/ - дава ви свободата да изберете подходящия интензитет на светлината в зависимост от приложението, като балансирате между максимална яркост и максимално време на работа. За непрекъснато регулируеми светлини вижте Безстепенно затъмняване.
 • Stepless Dimming /Безстепенното регулиране на излъчваната светлина/ - някои модели притежават възможност за непрекъснато променливо регулиране на интензитета на светлината, посредством въртящ потенциомeтър. Това дава възможност да се избере точно интензитета на осветлението, необходимо за конкретна дейност, а също до идеално съотношение на качеството на светлината и управление на времето на работа.
 •  Flex Sealing Technology – технология , която гарантира, че електронните части на челника или фенера са напълно запечатани, за да се предпазят от проникване на вода и прах. Тази гъвкава система поддържа уплътнението, дори когато се използва Advanced Focus System. Може да фокусирате светлината дори под вода.
 • Energy saving /Пестене на енергия/ - режимът за пестене на енергия осигурява работа на челника или фенера с намален интензитет на светлината. Режимът е особено подходящ, ако ви трябва по-ниска осветеност, но за по-дълъг период от време, например за многочасови нощни преходи,  за четене,  или като допълнителна светлина.
 • IP class protection /Клас на защита от прах и вода/ - рейтингите определят защитата на продуктите срещу проникване на чужди частици (главно прах, мръсотия) и вода. IP рейтингът обикновено се състои от две цифри. Първата цифра варира от 1 до 6 и показва защитата на продукта срещу чужди тела и контакт. Втората цифра (от 1 до 8 или 9) показва колко добре корпусът е запечатан срещу влага или вода. По принцип важи следното: Колкото по-висока е стойността, толкова по-висока е степента на защита. Има едно предупреждение: До степента на защита IPX6, по-ниските оценки се включват автоматично, когато е посочена защитата срещу проникване на вода. Въпреки това, и двете по-високи оценки (IPX7 и IPX8) се отнасят за друг вид проникване на вода (потапяне под вода).
 • Magneting Charge System /Магнитна система за зареждане/ - с тази система кабелът за зареждане може бързо и лесно да бъде прикрепен към челника или фенера. Връзката за зареждане на батерията се осъществява чрез магнитни контакти. Когато контактите се приближат, кабелът за зареждане автоматично прилепва към куплунга за зареждене на устройството. Връзката се освобождава автоматично при рязко дръпване на кабела, нещо което се случва често. При старите системи за зареждане с микро USB, куплунгът в тези случаи се разбива и устройството се компроментира. При магнитно зареждане повреди от този вид не са възможни.
 • Multi-Core Optics /Много-ядрената оптика/ - използва и насочва светлината, излъчвана от изключително мощни светодиоди от следващо поколение. Специалната фасетирана леща укротява и насочва светлината, което води до хомогенен лъч и естетическо осветление.