За LED LENSER

Създаване на нови светове от светлина.

През 1994 г. учредихме дружеството си в гараж с начален капитал от 1000 немски марки, скицник, кутия с инструменти и стар компютър марка Atari. Бяхме обсебени от мисли за светлина, бяхме пълни с идеи и ентусиазъм като често работехме до късно през нощта. По време на малкото часове сън, от които се нуждаехме, сънувахме ярки звезди.

Сега, с над 1000 служители и три производствени бази, произвеждаме изключително богата гама фенерчета без аналог по света. В този каталог с гордост представяме резултатите от нашата страст, усилия и 18 месеца научно-изследователска и развойна дейност – най-новото поколение продукти LED LENSER®. Също като лазерните мечове от научната фантастика, тези уникални прожектори прорязват тъмнината на нощта. Убедени сме , че ще успеят да  ви удивят и да ви накарат да мечтаете за светове пълни със светлина.

За Zweibrüder

Дружеството Zweibrüder Optoelctronics е учредено от братята близнаци Харалд и Райнер Ополка.

Всяка нова задача е предизвикателство, което ни отвежда към сериозността, с която играехме като деца. Наистина смелите мечти, силната вяра в собствените способности и куража да се впуснеш в неизвестното ,  не са достатъчни за създаването на качествено нови изобретения. Необходимо е нещо друго – огромния ентусиазъм, който продължава да ни влива сили, и усърдието да раждаме идеи въпреки съпротивата, която срещаме. В края на този творчески процес понякога се ражда продукт, пред който замираме в захлас, така както го правим пред едно новородено. За нашия успех огромна роля имат нашите служители, защото без компетентния ни екип, всичките ни усилия биха били напразни.

Често ни питат: „Откъде почерпихте вдъхновение да разработите толкова много и иновативни продукти?“ Вероятно то идва от вълшебството на светлината, което ни порази като деца, когато влязохме в землянка и открихме старо, ръждясало електрическо фенерче, което все още работеше. Или беше първата среща с меката светлина на юга, когато пътувахме из Италия в дните на студентството ни, с малко пари в джоба, но щастливи и безгрижни?

Човек трябва да обича, за да може да създава нещо действително смислено.

Баща ни беше миньор и родителите ни трябваше много да пестят, за да може близнаците им да завършат университет. Всичко започна в един гараж. Банката отказа да ни отпусне корпоративен заем за да започнем производството на нашите фенери. Нямахме недвижимо имущество, което да ипотекираме, само много кураж и прототипа на първия LED LENSER V8. Това се оказа недостатъчно за господата от банката.

Консултантът за корпоративни клиенти в банката ни каза, че V8 е непродаваем... Времето показа колко много е сгрешил.  И така, успяхме и без банка. За наше учудване, не след дълго бяхме продали електрически фенерчета на обща стойност 200 милиона евро. V8 се превърна в световна класика в дизайна и едно от най-продаваните метални светодиодни фенерчета в света. Сега сами сме си банка и пиратски флаг се развява над централата ни в Solingen – Германия.

Навсякъде - от производствените ни халета до административните ни офиси, фокусът винаги е върху човешкия фактор. Заставаме зад изненадващите иновации, най-доброто качество, екологично чистата технология и дизайн, достоен за награди. Разработваме визии за нови светове от светлина. Включихме се в движението за мир и в това за опазването на околната среда. Въпреки тенденциите за „мислене за стойността на акционерите“, инвестираме в образователни проекти и корпоративни жилища. Ние действително сме учредители и собственици на Zweibrüder Optoelectronics GmbH, но никога не сме се вписвали в представите за „капиталиста“ и класическия предприемач, защото в нас все още гори пламъкът, който запали две деца да създават светове от светлина.