0

За LED LENSER

РАЗРУШИТЕЛНАТА ИНОВАЦИЯ НА ДЖОБНОТО ФЕНЕРЧЕ

Първоначално Ledlenser е стартиран от двама братя Харалд и Райнер Ополка от Солинген, които не са имали на разположение много повече от стар компютър Atari, набор от ръчни инструменти, блок за рисуване и около 1000 германски марки начален капитал. Днес Ledlenser е международна компания и един от лидерите на световния пазар за фенери и челници.

През 2000 г. немската фирма  Ledlenser завладява пазара на джобни фенерчета, като оборудва всяко фенерче с LED вместо крушка. Това е абсолютно визионерска концепция по онова време. Първият модел на компанията  "Photon Pump V8" е продаден милиони пъти по целия свят и създава нова ера за портативната светлина. Същото е постигнато и от модела "P7" няколко години по-късно. През 2005 г. е патентована легендарната технология Advanced Focus System и е основаван собствен производствен завод на компанията в Янгдзянг, Китай.

Днес, Ledlenser, LED пионерът, продължава да разрушава пазара, като усъвършенства технологията и качеството и разширява продуктите в зависимост от сферата на приложение. Произвеждат се взривозащитени лампи, строителни прожектори, фенери и челници за професионална употреба, преносими захранвания и др. Всички тези усилия засилват лидерската позиция на Ledlenser на пазара.